Predsjednik UHNT-a Marijo Jović posjetio je Ivana Preleca u Danskoj

Kao što je od prije poznato ,član UHNT-a Ivan Prelec je preuzeo Danski Vejle BK sa ciljem da ih vrati u elitni razred Danskog nogometa.

Predsjednik UHNT-a Marijo Jović posjetio je Ivana Preleca u Danskoj te iz prve ruke prenio dojmove nakon trodnevnog posjeta Hrvatskom stožeru.

“Prije svega moram se zahvaliti i naglasiti da je Ivan sa svojim stožerom otvorio sva vrata i napravio sve kako bi se osjećao dobrodošao.Bilo je vrlo zanimljivo i kontruktivno razgovarati sa našim trenerima te pratiti njihov svakodnevni rad.

Ivan je sa svojim stožerom a posebno sa Hrvatskim dijelom u kojem su Damir Grlić-Prvi pomoćnik,Mario Škrablin-Kondicijski trener i Goran Patrčević-Analitičar odvojio velik broj sati za razgovor i razmijenjivanje mišljenja i ideje o samoj igri,procesu rada ali i o razvoju trenera u Hrvatskoj.

U kratkom vremenu Ivan je sa svojom stručnošću i odnosom prema suradnicima pridobio povjerenje uprave kluba i svlačionice u kojoj sukladno razvojnoj strategiji ima jako puno stranaca iz različitih dijelova svijeta i kultura što je svakako jedan dodatni izazov za rad naših trenera.

Uvjeti za rad su daleko ispred Hrvatskih,tako da uz glavni stadion Vejle ima još trening kamp sa 9 travnatih terena koji su na raspolaganju prvoj ekipi i akademiji,škola je samo u prijepodnevnoj smjeni i u neposrednoj je blizini trening kampa.

Kao tržište rada Skandinavija je još uvijek nepoznanica za Hrvatske trenere ali sam optimističan da će Ivan sa svojim stožerom predstaviti sve naše trenere kao marljive,socijalno kompetentne i stručne, te na taj način otvoriti vrata Skandinavije svim kolegama u čemu mu svi želimo puno sreće i uspjeha.”