Treći Football Meetup

Pred više od 80 posjetitelja u BackBaru PLAN B održan je treći Football Meetup, u organizaciji neformalne zajednice City of Football. Događaj je privukao trenere i stručni stožer juniora i pionira Hajduka, prvotimce Hajduka Rokasa Pukštasa i Niku Sigura, trenera juniora Šahtara Edgara Cardosa, predstavnike NK Široki Brijeg i mnoge zaljubljenike u nogomet.

Prvo predavanje održao je Hrvoje Šimunović, voditelj i trener u školi nogometa DU Talent. Hrvoje se osvrnuo na same početke kada je u školi nogometa imao dva trenera i tridesetak djece 2010. i 2011. godište, koji su trenirali na jednom terenu. Danas u DU Talentu trenira 195 djece u 12 grupa, a s njima radi 6 trenera i trener vratara, i to na 4 nogometna terena.

Photo:Branko Čović

Do sada su sudjelovali na više od 20 turnira, a Hrvoje je skrenuo pažnju na određene detalje u kojima se razlikuju od drugih. Kada su na putovanjima, fokus je na međusobnom druženju i socijalizaciji, a manje na korištenju mobitela, dok i roditelji imaju kodeks ponašanja koji moraju poštivati.

Drugo predavanje održao je Krešimir Režić, koji je uz svoj stručni stožer prezentirao kako je izgledao njihov rad u Saudijskoj Arabiji, na klupi Damac FC. Kada su došli jedini cilj bio je ostati u ligi, što su i uspjeli, a Krešimir se osvrnuo i na odnos s predsjednikom, politiku dovođenja igrača i određene izazove u prilagodbi igrača iz Europe na uvjete i način života u Saudijskoj Arabiji.

Photo:Branko Čović

Nakon zanimljivih predavanja, uslijedio je dio Meetupa u kojem su posjetitelji postavljali pitanja Hrvoju i Krešimiru, a najviše ih je zanimalo kako izgleda rad, prilagodba i život u drugoj državi, koji su ciljevi škole nogometa DU Talent i koji su daljnji planovi ovog zanimljivog dvojca.

Nakon službenog dijela uslijedio je neizostavni networking, čiji je cilj međusobno povezivanje i razmjena iskustava. Broj zaljubljenika u nogomet koji dolaze na Football meetup sve je veći, na prvom druženju bilo je oko 40 posjetitelja, na drugom 60, a na trećem više od 80 što je dokaz da je jedan ovakav događaj trebao nogometnoj industriji u Dalmaciji.

Photo:Branko Čović

Više informacija o Meetupu, ali i idućim događajima možete saznati na FacebookInstagram i Linkedin stranici City of Football.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)