Danijel Pranjić preuzeo Slobodu iz Tuzle

FK Sloboda Tuzla objavila je na svojim stranicama vijest o angažiranju Danijela Pranjića na mjesto glavnog trenera prve momčadi.

Danijel Pranjić na stadionu Slobode,Photo:Sloboda Tuzla

Pranjić se trenerskim poslom počeo baviti prije 2 godine kada je na Cipru još kao igrač bio trener Omonie Psevdu. Potom je vodio hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje. Novi šef stručnog stožera crveno-crnih pri dolasku u Tuzlu istakao je kako se ne boji izazova i da je sretan što je trener kluba sa bogatom dugogodišnjom tradicijom,pišu na službenim stranicama kluba iz Tuzle.

Kao i o Pranjiževoj igračkoj karijeri,

“Tokom igračke karijere Pranjić je nastupao za Osijek, Dinamo, Heerenveen, Celtu, Panathinaikos, Anorthosis, Omoniu, Koper, Sporting, kao i za slavni Bayern sa kojim je igrao i finale Lige prvaka. Tokom svoje igračke karijere sarađivao je sa brojnim svjetskim stručnjacima i trenerima i vjerujemo da će dio te atmosfere prenijeti i u naš tim.”

U stožeru sa Pranjićem dolazi i Stipo Dajaković kao kondicijski trener ,hrvatski dvojac će imati kao primarnu zadaću očuvanje prvoligaškog statusa sa Slobodom koja se trenutno nalazi na 7 mjestu,samo jedan bod udaljenom od 11 mjesta koje vodi u niži rang natjecanja.

Želimo puno uspjeha Danijelu i Stipi u nastavku sezone i da predstavljaju sve hrvatske trenere na najbolji mogući način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)